ניוקי אורגני של חברת ״השדה״
ניוקי ביתי זה תמיד טוב וניוקי אורגני זה עוד יותר טוב. חברת השדה המתמחה במוצרים אורגניים משיקה ניוקי אורגני באריזת ואקום של 400 גרם, להכנה מהירה בבית.
מה מיוחד בניוקי האורגני?
בניגוד לחקלאות קונבנציונלית בה תפוחי האדמה עוברים ריסוס בחומרי הדברה ובכימיקלים, הניוקי של השדה עשוי מרכיבים אורגנים בלבד והינו נקי מחומרי הדברה, חומרים משמרים מלאכותיים, צבעי מאכל ורכיבים מהונדסים גנטית.
בסדרה שני מוצרים: ניוקי אורגני וניוקי אורגני עם חיטה מלאה.
רכיבים: מחית תפוחי אדמה אורגניים (70%) (מים, שבבי תפוחי אדמה אורגניים מיובשים), קמח חיטה מלא אורגני (20%) (מכיל גלוטן), עמילן תפוח אדמה אורגני (8%), סובין חיטה אורגני (מכיל גלוטן) קמח אורז אורגני, מלח, מווסת חומציות (חומצה לקטית)
הניוקי אינם מכילים ביצים ולכן מתאימים גם לטבעונים
ניוקי אורגני/ ניוקי אורגני מקמח מלא – 400 גר': 14.90 ₪
ניתן להשיג: בבתי טבע וברשתות השיווק ברחבי הארץ.
מה חשבנו?
אנחנו אוהבים ניוקי והניוקי האורגני היה לנו טעים מאוד. הערך המוסף של האורגניות הוא תמיד טוב כמובן, אך המחיר הוא גבוה יותר מהניוקי הרגיל שאינו אורגני.
ממרח אגוזי לוז וקקאו של המותג ״ויגו״
חברת וגה המתמחה במוצרים טבעוניים, משיקה ממרח מתוק בטעם אגוזי לוז וקקאו. לממרח מרקם עשיר וסמיך. הוא מתאים למריחה על לחם ולשילוב במאפים מתוקים, פנקייקים וקרפים ואפילו לציפוי ומילוי עוגיות.
הממרח מכיל רכיבים אורגניים איכותיים וכמות גדולה של אגוזי לוז (המהווים 22% מכלל הרכיבים). הקקאו, הווניל והסוכר שבממרח נרכשים מפרויקטים של סחר הוגן בפיקוח. בנוסף, הממרח אינו מכיל רכיבים מהונדסים גנטית (GMO’s), כולסטרול, שומן טראנס, לקטוז, קזאין וחומרים משמרים.
הממרח מתאים לטבעונים, לרגישים ללקטוז, לנמנעים מחלב, לתומכים בסחר הוגן ולכל אלו שמעוניינים בממרח מתוק וטעים עשוי מרכיבים איכותיים עם טוויסט אגוזי ממכר. הממרח משווק בצנצנת של 200 גרם, וניתנת לשימוש חוזר.
רכיבים: סוכר קנים אורגני, אגוזי לוז אורגניים (22%), שמן חמניות, אבקת קקאו אורגנית דלת שומן (10%), חמאת שיאה, חומר מתחלב (לציטין חמניות אורגני), וניל אורגני טחון. סוכר, וניל וקקאו בפיקוח סחר הוגן.
מידע אלרגני: מכיל אגוזים. עלול להכיל שאריות של שקדים וחלב.
מחיר מומלץ לצרכן: 25.90 ₪
ניתן להשיג: ברשתות השיווק ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
מה חשבנו?
טעים מאוד, בריא יותר מממרח שוקולד רגיל וגם, כמובן יקר יותר.
תבואות משיקה: קמח כוסמין וקמח חומוס
חברת תבואות, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת מעתה קמח כוסמין מלא וקמח חומוס, שנטחן מגרגרי חומוס אורגניים.
קמח הכוסמין ידוע כעשיר בערכים תזונתיים כגון: סיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרליים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה.
ניתן להכין ממנו מגוון סוגים של מאפים ועוגיות – מלוחים או מתוקים – ואין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים.
הקמח כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.
מחיר: 16.90 ש"ח לאריזה של 1 ק"ג.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
קמח החומוס, המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת קציצות. כאשר מטגנים אותו, הוא מקבל טעם המזכיר פלאפל. קמח החומוס פופולארי במיוחד במטבח ההודי והטבעוני.
אפשר להכין מקמח החומוס מגוון מאכלים – חביתה טבעונית, קציצות, פשטידות, גונדי ועוד.
מחיר: 13.90 ש"ח (לאריזה של 500 גרם).
כשר לפסח בהשגחת הרבנות מטה יהודה.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
מתכון לפאקורה – ירקות מטוגנים בבלילת קמח חומוס
מצרכים:
1 כרובית – מופרדת לפרחים בינוניים
1 פלפל אדום או כתום, חתוך לרצועות בעובי ½1 ס"מ
2 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה, שטופים
1 חציל חתוך לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ
1 בצל, חתוך לרצועות בעובי ½ ס"מ
לבלילה:
3 כוסות קמח חומוס של "תבואות"
3 כוסות מים
תבלינים: סה"כ 6 כפיות של התבלינים הבאים (ביחס שטעים לכם: מי שאוהב יותר שום – ישים יותר שום, מי שלא פפריקה חריפה – יוותר עליה, וכו'): שום גבישי, כמון, פפריקה, פפריקה חריפה, גרגרי הל, מלח ופלפל שחור.
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית ותפוחי האדמה במים רותחים כ-10 דקות. מסננים ומצננים. מקלפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.
- בקערה מתאימה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח חומוס ותבלינים. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה, ללא גושים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מחבת או סוטאז' מתאימים.
- טובלים כל ירק בבלילה (על הבלילה לכסות את כולו) ומכניסים לשמן הרותח. כשהבלילה מזהיבה, להוציא למסננת. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה בכמה סבבים. את הבצלים מכינים כך: לוקחים חופן פרוסות, מצפים בבלילה ומניחים בשמן הרותח, בתלולית קטנה.
- מגישים חם.
- אפשר להגיש עם מטבלים שונים, צ'אטני עגבניות פיקנטי או עם מיץ מלימון טרי.