חברת ״נפטון״ המתמחה בייצור של תערובות תיבול, מציעה לנו 3 מתכונים פשוטים לארוחת צהריים חמה לחורף המתקרב: גולאש עם ירקות, בפפריקה מעושנת, עוף-שניצל בתיבול טוסקנה, ותפוחי אדמה בתיבול תערובת גריל עוף .
המתכונים משלבים את התערובות החדשות לתיבול של המותג ״נפטון״, שאינן מכילות תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט:
תערובת "טוסקנה" – תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.
פפריקה מרוקאית מעושנת – תבלין פפריקה בעל ארומה וטעם מעושן ייחודי. הפפריקה המעושנת נהדרת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים, מרקים, שקשוקה, תפוחי אדמה בתנור, מרינדות ותבשילים, להם רוצים להעניק ארומה מעושנת.
תערובת "גריל עוף" – תערובת תבלינים להכנת עוף, פרגיות, חזה עוף, דגים, תפוחי אדמה, אורז ועוד. מתאים להכנת מנות בגריל, בטיגון או בבישול.
התערובת כוללת, בין השאר, פפריקה מתוקה, בזיליקום, כורכום, פלפל שחור ועוד.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
מה חשבנו:
קיבלנו להתנסות את תערובת טוסקנה ותערובת גריל עוף.
ניסינו אותן במגוון תבשילים עם וללא בשר, וגם בתפוחי אדמה מטוגנים, ואהבנו מאוד! התערובות שדרגו לנו את התבשילים והוסיפו להם טעם מורגש ודומיננטי, ושמחנו לדעת שהתערובות האלה הן הרבה יותר בריאות ממה שאנחנו משתמשים בו בדרך כלל.
ולהלן המתכונים:
גולאש עם ירקות, בפפריקה מעושנת
מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר לתבשיל ארוך, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
שיניים מראש שום אחד, קלופים ופרוסים
2 – 3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בינוניות
1/2 עלה דפנה
1/4 כוס שמן זית
6 כפות של רכז עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1 כף פפריקה מעושנת של נפטון
1/5 כפית שטוחה קימל שלם של נפטון
1 – 2 כפיות מלח גס של נפטון
1/2 כפית פלפל שחור של נפטון
מים
אופן ההכנה:
- לחמם את השמן בסיר מתאים ולטגן את הבשר עד להשחמה, רצוי בכמה סבבים.
- להנמיך את האש. לשים את כל הבשר שטוגן בסיר.
- לתבל בכפית אחת של מלח ובשאר התבלינים, ולערבב. להוסיף את כל הירקות, ולערבב.
- להוסיף מים למחצית גובה הסיר. להביא לרתיחה, על אש בינונית-גבוהה.
- לכסות. להנמיך את האש ללהבה קטנה, לתקן תיבול ולהוסיף מלח אם צריך, ולבשל כשעתיים. מדי פעם לערבב ולראות שנשמרת רתיחה עדינה כל הזמן. אם נראה שיש מעט מדי נוזלים, להוסיף מעט מים רותחים, לערבב בעדינות ולתקן תיבול. כשהבשר נימוח – הוא מוכן.
- מומלץ להגיש עם איטריות רחבות או עם נוקרלי.
עוף-שניצל בתיבול טוסקנה
מצרכים
8 שוקיים
לציפוי: 14 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
6- 7 כפיות תערובת טוסקנה של נפטון
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל-200 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהתיז עליה מעט שמן (או לשמן קלות עם מברשת).
- לערבב את חומרי הציפוי ולשים בקערה. להרטיב מעט את השוקיים עם מים, לנער (לא לנגב) ולעטוף היטב בציפוי.
- להניח בתבנית. להתיז מעט שמן מעל לשוקיים. לצלות כ-45 דקות. אין צורך להפוך צד.
תפוחי אדמה בתיבול תערובת גריל עוף
מצרכים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה המיועדים לאפייה, שטופים ולא קלופים, פרוסים לרוחב
6- 7 כפות שמן זית
2- 3 כפות תערובת גריל עוף של נפטון
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-190 מעלות.
- לערבב בקערה כל המצרכים. להניח את תפוחי האדמה המתובלים בתבנית, רצוי בשכבה לא עבה (אם יש צורך, עדיף להניח בשתי תבניות).
- להניח מעל לתפוחי האדמה נייר אפייה ומעליו, נייר אלומיניום – עמו יש "לסגור" את התבנית מכל צדדיה. לצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות.
- להסיר בזהירות את נייר האלומיניום ולנעוץ סכין בתפוח אדמה. אם הוא כבר רך, להסיר את העיטוף (אם לא רך, לעטוף מחדש ולהחזיר לתנור לכמה דקות). להעלות את החום ל-200-210 מעלות ולצלות עוד כ-12 דקות, עד שתפוחי האדמה הוזהבו יפה.