לא סתם קוראים לה "שנת יופי", כך שאם אתם מברי המזל שאוהבים לישון, אתם יכולים להפסיק להרגיש אשמים ולחזור למיטה. אבל שינה היא לא תמיד עניין פשוט.
לפעמים קשה לישון היטב בלילה, גם אם עייפים מאוד. הראש מלא במשימות ועניינים שדורשים טיפול, ולעיתים פשוט קשה מדי לכבות את המוח ולהירדם. אבל בלי שינה טובה, הבריאות והמראה יפגעו. אז איך נצליח לישון כמו שצריך?
מומחי חברת הרבלייף הכינו עבורנו 6 טיפים שיעזרו להשיג את שנת היופי המושלמת:
המיטה נועדה לשינה – כבו את הטלוויזיה, הוציאו את הטלפון הסלולרי מהחדר וסיגרו את הלפטופ. המיטה נועדה לשינה ולא לעבודה. אם תרגילו את עצמכם להיכנס למיטה כדי לישון ולא כדי לעבוד, תוכלו להפחית את הסיכון להפרעות שינה.
בצעו פעילות גופנית – פעילות גופנית מפחיתה את ההפרעות שמייצרים הורמוני הלחץ לשנת הלילה. אפילו 20 דקות של הליכה מהירה יעשו את העבודה ויעזרו לישון טוב יותר בלילה. עם זאת, אל תבצעו פעילות גופנית אינטנסיבית זמן קצר לפני השינה, מכיוון שהאדרנלין שמשתחרר בזמן הפעילות בגוף עלול להפריע לשינה.
עצבו חדר נעים – חדר השינה צריך להיות החדר המועדף עליכם בבית. חשוב שהוא יהיה נוח, חמים ונעים ומרגיע. ודאו שהתאורה בחדר נעימה ורכה, השתדלו להפחית רעשים בסביבת חדר השינה ושמרו על טמפרטורה סביב 20 מעלות, אם אתם יכולים. חדר קר או חם מדי יגרום להתהפך ולזוז הרבה במהלך הלילה ויפגע באיכות השינה שלכם.
הקפידו על שגרת שינה – שגרה ועקביות יעזרו להגיע אל המנוחה המיוחלת. נסו ללכת לישון ולהתעורר בבוקר בערך באותה שעה בכל יום. היכנסו לאמבטיה מרגיעה לפני השינה, הקשיבו למוזיקה וקראו ספר או את המגזין המועדף עליכם. השתדלו לבחור בפעילויות נטולות לחץ, שיעזרו להירגע (כדאי בהחלט לוותר על צפייה בסרט האימה החדש שרציתם לראות, לפני שאתם נכנסים למיטה).
אל תשמרו הכל בפנים – במקום לשמור את הלחצים בפנים, העלו הכל על הכתב. נשמע אולי טיפשי, אבל זה עובד. החזיקו מחברת בסמוך למיטה וכיתבו בה את רשימת המטלות, הדברים שהרגיזו אתכם במהלך היום או פשוט השתמשו בה כיומן. ברגע שתשאירו את כל המטלות והלחצים במחברת, הראש שלכם יתנקה, יפנה מקום לחלומות נעימים ויאפשר לכם לישון טוב יותר.
שימו לב למה שאוכלים – אל תאכלו יותר מדי, זמן קצר לפני השינה. ארוחות גדולות בשעה מאוחרת עלולות לגרום למערכת העיכול עבוד שעות נוספות, וכך לפגוע בשינה. בנוסף, הימנעו ממוצרים שמכילים קפאין, כמו קפה, תה שאינו צמחי, משקאות תוססים מסוימים ושוקולד. הקפאין עלול להשאיר אתכם ערים לזמן ארוך יותר ממה שתרצו. נסו להימנע מקפאין לפחות 4 שעות לפני השינה. במקום הקפאין, בחרו בתה קמומיל מרגיע, שיכול לעזור לישון טוב יותר.
מאמר באדיבות הרבלייף – דרך חיים. לטיפים נוספים היכנסו לאתר חברת הרבלייף.
קרדיט תמונה ראשית: שאטרסטוק