מתכונים עשירים בטעם ללא תוספת מלח שכולם אוהבים
טונה סטארקיסט משתפת 3 מתכונים פשוטים בשילוב טונה, ללא תוספת מלח:
לחמניות במילוי סלט טונה פיקנטי
מצרכים:
למילוי:
3 קופסאות טונה פלפל חריף מסוננות (יש לשמור את השמן להכנת הבצק)
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה, מצוננים מקולפים חתוכים לקוביות
3 ביצים קשות מקולפות קצוצות
1 אגודת כוסברה קצוצה
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
4 לימונים כבושים קצוצים
2 כפות צלפים קטנים מאד מסוננים היטב
2 כפות עריסה חריפה או מתוקה לפי הטעם
2 פילה אנשובי קצוץ
לבצק:
1 חבילת בצק עלים מופשרת ומוכנה למילוי או חבילת ריבועי בצק עלים
1 ביצה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה.
מחלקים את הבצק ל 20 ריבועים, ממלאים כל ריבוע ב3 כפות מהתערובת וסוגרים עם אצבעות רטובות לכדור.
מניחים את הכדורים על תבנית האפיה.
מורחים ביצה טרופה על כל לחמניה ואופים במשך כ 15 דקות או עד שיזהיב.
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
סלט עשבי תבלין וטונה בשמן זית בהשראה וייטנאמית
4 מנות
מצרכים:
החומרים לטונה:
1 כף שטוחה של שמן זית
300 גר' של טונה סטארקיסט טונה בשמן זית כתית מעולה, קצוצה גס בסכין
שן שום
קורט פלפל לבן
כף רוטב דגים
מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים
לסלט
6-7 במיה תאילנדית צרובה במעט שמן זית וחתוכה לפרוסות בעובי של כ-ס"מ
צרור עלי בזיל סגול מופרד לעלים
חופן יפה של עלי מיזונה
½ כוס עלי טרגון מופרד לעלים
כ-150 גר' גרגר נחלים מופרד לעלים
1.5 כוס שבבי קוקוס קלויים
50 גר' צ'יפס שורשים בטעם טבעי
2 כפות בוטנים קשיו קצוץ
לרוטב
2 פלפלים ירוקים, חריפים, כתושים במכתש ועלי
כף סוכר לבן
2 כפות סויה דלת נתרן
1 כף רוטב דגים
מיץ משני ליים
12 כפות קרם קוקוס
שוטפים את כל הירוקים במייבש חסה.
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את הטונה ומרכיבי הסלט, למעט שבבי הקוקוס וצ'יפס השורשים. מערבבים את כל החומרים לרוטב יוצקים מעל העלים, מוסיפים את הבוטנים או הקשיו, הצ'יפס ושבבי הקוקוס נכנסים אחרונים כדי שלא יאבדו פריכות. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות. המהירות פה היא חשובה. מסיימים ומגישים. שלא יתעייפו כל המרכיבים.
ספגטי טונה
מצרכים:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה, מסוננות.
1 חב' ספגטי מאיכות טובה מבושל ומסונן עפ"י הוראות היצרן.
1 רוטב עגבניות לפסטה מוכן מצנצנת.
1 שקית פתיתי גבינת "עמק" מגורדת או דומה.
תערובת תבלינים: 1 כפית אורגנו יבש, קמצוץ טימין יבש, כפית מיורן יבש, קמצוץ רוזמרין יבש.
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הספגטי המבושל, רוטב העגבניות והטונה.
2. מוסיפים גבינה מגורדת (משאירים קצת לפיזור מעל התבשיל) ותבלינים. מערבבים היטב.
3. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת-אש משומנת.
4. מפזרים עוד גבינה מעל לתערובת ומכסים את התבנית בנייר כסף.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות למשך שעה וחצי.
6. לאחר שעה וחצי מסירים את נייר הכסף ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד להשחמה קלה.
אוכלים מיד…
בתאבון!
קרדיט תמונה ראשית: אדוני והילה_תמונת סלט עשבי תבלין וטונה