"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים: קינוחי תירוש כרמל מפתיעים לכבוד השנה החדשה
הפתעה על שולחן החג – תירוש כרמל, מהמותגים הוותיקים, המוערכים והמצליחים ביותר בשוק הישראלי ואורח קבוע במרבית בתי האב בישראל – בחגים, בשבתות וגם בימי חול – מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש: סדרת קינוחים טעימים וייחודיים, פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.
קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים האהוב, המיוצר מ- 100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל, שפותחו על ידי השף המוערך אבי ביטון ומצליחים בכל נגיסה לעורר לא רק את בלוטות הטעם אלא גם את זיכרונות הילדות המרגשים.
קולקציית הקינוחים כוללת 3 קינוחי פרווה עם אפקט ה"וואו" – מרשימים, טעימים ופשוטים להכנה:
- עוגת תירוש כרמל – Take of על הקינוח הנוסטלגי – עוגת תפוזים בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל האהוב. הטעמים המעולים שלה מעוררים זיכרונות לבית, למשפחה ולילדות.
- ח'לבס תירוש כרמל – קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.
- רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה. מראהו הוורדרד של הקינוח, נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי.
השף אבי ביטון: "בקבוק תירוש כרמל הינו מוצר ישראלי המהווה חלק בלתי נפרד משולחן החג של כל בית כבר כמה דורות. אני בעצמי זוכר ערבי חג ושישי שהתחילו בקידוש עם תירוש ולכן טעמו מעלה בי רגשות נהדרים – טעם של חג, של בית ומשפחה. החיבור בין תירוש כרמל לקינוחי החג נוצר מתוך רצון להעניק את אותן סוכריות זיכרון מתוקות בסדרת קינוחים מרגשת שכל אחד יוכל להתחבר אליה; קינוחים ביתיים לשולחן החג, קלים להכנה והכי חשוב – טעימים!"
אבי ביטון הוא אחד השפים המוכרים בארץ, שהחל את דרכו כילד פלא במטבחים הכי ישראליים החל מ"קפולסקי" ועד ל"רפאל". במשך עשור, עמד בראש מסעדת "אדורה" המצליחה, והצעיד אותה לצמרת המסעדות בתל אביב. בנוסף, הוביל תוכניות בישול בערוץ 24 וערוץ 10, כתב טורי אוכל והשתתף בכתיבת ספרי בישול. כיום, ביטון הוא השף המוביל ב"פיורי", מסעדת איטלקית ביקום, מייעץ ומבשל באירועים של קייטרינג "מזל טלה" ומבעלי הבר המדובר "קפה פופולר" ומעדניית "סוליקה".
מעדניית סוליקה נפתחה בשנת 2017, מתוך חלום ישן של השף אבי ביטון לחזור לשורשי המטבח של סבתו ולהגיש את המטעמים, הריחות, וזכרונות הילדות משכונת פרדס כץ.
על יקבי כרמל:
יקבי כרמל הוא היקב האהוב והמוביל בישראל מאז הקמתו ועד היום, 138 שנים מבלי לפספס אף בציר.
יקבי כרמל מטפחים כרמים במיטב אזורי היין בישראל, עם 108 משפחות כורמים, דבר המאפשר בחירה קפדנית של ענבים ממיטב הכרמים והחלקות.
קבלי קודי קופון סודיים לחנויות אונליין:
דלתא: הקוד goodmother מקנה 10% הנחה, בנוסף למבצעים. *באתר בלבד. לא חל על קטגוריית הסייל.
קבלו קופון לאתר של weshoes –
הקוד MGOOD10 מקנה 10% הנחה על כל האתר, ללא כפל.
קוד הקופון – goodmother מקנה את ההנחות הבאות:
15% הנחה נוספת באתר של רנואר. לחצו כאן לכל המבצעים של רנואר.
10% הנחה נוספת באתר שוקיט (בהזמנה מעל 200 ש״ח)
10% הנחה באתר של twenty four seven
15% הנחה נוספת באתר של גילטי (ללא בשמים ובדיקות קורונה)
5% הנחה נוספת באתר של promise
10% הנחה על כל האתר של אמיקה (ללא קיטים)
קודי קופון סודיים למותגים נוספים מחכים לך בטלגרם שלנו – לחצי כאן להצטרפות.
חלבס תירוש כרמל
קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש כרמל המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.
מתכון לחלבס תירוש כרמל
350 גר סולת
200 מיל שמן
1 ליטר תירוש כרמל
200 גר דבש
200 סוכר
3 מקלות קינמון
50 גר אגוזי לוז קלופים
50 גר חמוציות
לטגן את הסולת עם השמן
להביא לרתיחה את שאר המרכיבים לשפוך על הסולת ולבשל 10 דק בחום נמוך עד הסמכה
להוציא את מקלות קינמון לשים בתבנית לקרר 5 שעות ולחתוך לקוביות
כדורי שוקולד תירוש כרמל בציפוי קוקוס
אם בא לכם קינוח שנראה מרשים ומצריך מינימום עבודה, קינוח יוקרתי ואלגנטי שכדאי להגיש לשולחן החג ובכל הזדמנויות האירוח, שנחטף מהר עוד לפני שהגשתם לשולחן. מראהו הכובש של הקינוח נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי. אני ממליץ להכין כמות כפולה כי זה נגמר מאוד מהר.
מצרכים:
200 גר שוקולד לבן
100 מ"ל תירוש כרמל
150 גר קוקוס
אגוזי לוז קלופים למילוי
מעט קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
מחממים את תירוש כרמל ויוצקים על קוביות השוקולד ומערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררים לשעתיים במקרר.
בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור
עוגת תירוש כרמל
עוגה מושלמת להגיש לשולחן בסיום ארוחת החג או ליד הקפה, חמש דקות עבודה והיא מוכנה. אין שום צורך להפריד ביצים וללכלך המון כלים . גרסה מפתיעה לקינוח הנוסטלגי של עוגת התפוזים הבחושה, המככבת עד היום בבתים רבים. לא לוותר על האייסינג המושלם שיש לעוגה. המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)
מצרכים:
4 ביצים L
1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן
1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס או 240 מ"ל תירוש כרמל
2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
½ כוס תירוש כרמל
הגשה
אייסינג תירוש :
3 כפות אבקת סוכר
שלוש כפות תירוש כרמל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד.
מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל20 דק ומוזגים על העוגה