באנו חושך לגרש: כיצד מעצבים את הבית באמצעות תאורה וברוח חנוכה?

חנוכה הוא חג של אורות ואש. כאשר אנחנו מציבים את החנוכייה על אדן החלון בבית, אנחנו באופן סמלי מגרשים את החושך והרע ומפיצים את בשורת הטוב והמואר.

כידוע, בנרות חנוכה אסור להשתמש, "אלא לראותם בלבד", אך אין ספק שהלהבות המרצדות על החנוכייה ותחושת הקסם שהן יוצרות, גורמות לנו לרצות להביא קצת מרוח החג לתוך הבית ובאופן קבוע.

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות עיצוב פנים שמתמקד בתאורה. 

מעצבת הפנים, אורית ניר שוורץ, אומרת שלאור חם ואור לבן תפקידים שונים והם משפיעים על האנרגיה בחלל באופן שונה.

" אור צהוב יוצר תחושה יותר רכה ומרגיעה ומסייע לנו להשיג אווירה אינטימית, ואור לבן וחזק מדמה אור יום ומתאים לעבודה, לימודים ופעילויות שדורשות ריכוז. למשל, בחדר  השינה ובחדר הרחצה מומלץ לשלב גופי תאורה שישרו אווירה חמימה ורומנטית, ואף לשלב נרות. בחדרי הילדים, לעומת זאת, מתאימה תאורה חזקה שתאפשר לשחק, לצייר ועוד, גם בשעות אחה"צ המאוחרות".

טעות נפוצה בבחירת תאורה בעיצוב פנים היא המחשבה שעלינו להאיר את כל החדר באופן אחיד. שכבות תאורה שמשתלבות יחדיו ויוצרות עומק לחדר, הן מטיבות יותר. "לתאורה יש השפעה גדולה על האנרגיה בחלל, ולכן חשוב שהיא לא תהיה סטטית" אומרת ניר שוורץ. 

"בסלון נרצה להאיר פינות רחוקות, וכך לשוות לחדר תחושה של חלל גדול יותר. במטבח נשלב תאורה פונקציונלית באיזורי העבודה והבישול יחד עם תאורה כללית נעימה כשכל המשפחה נפגשת לאכול".

עבור מי שרוצה להגדיל את שטח החללים בבית או במשרד וליצור אשליה של מרחב, תאורה נכונה היא פתרון נגיש ומוצלח שאיננו מצריך תוספת של מטרים מרובעים שחסרים לרבים מאיתנו.

"משחק בין אלמנטים של אור וחושך יוצרים אשליה של גודל, ולכן מומלץ מאוד להאיר חללים קטנים באופן חכם". ממליצה ניר שוורץ. "למשל במסדרונות ארוכים וצרים ניתן לשלב תאורה שקועה בקיר בגובה נמוך – דבר שנותן אשליה של רוחב".

אגב, טיפ חשוב למי שמעוניין להישאר ערני בערב ולקום מוקדם בבוקר, הוא באמצעות שימוש בתאורה חזקה שעוזרת לנו לשמור על חדות ומיקוד.

למרות הרומנטיות של שימוש בנרות, עתיד התאורה לדברי ניר שוורץ, נמצא כבר כאן ונשען על טכנולוגיה. "יש כיום פתרונות נהדרים של גופי תאורה הנשלטים ע״י אפליקציה, באמצעותם ניתן לכוון את עוצמת האור לפי השעה ביום ואף את גוון התאורה, וכן הדלקה וכיבוי לפי חיישנים, כך שהחללים שלנו יכולים להשתנות במראה, באנרגיה ובפונקציונליות שלהם בלחיצת כפתור". 


Comments are closed.